Keskiviikkona tosiaan tehtiin ruokaa ja sen jälkeen suunnattiin Office Pubiin. Ilta sujui melko vauhdikkaasti ja pääsin nukkumaan vasta puoli kolmen maissa. Torstain saksan tunnit olivatkin aika väsyneet, mutta onneksi suurin osa luokasta oli samoilla tunnelmilla. Ehdotommaksi kohokohdaksi muodostui vihdoinkin pyykkääminen, nyt saa puhtaita vaatteita ihan koska haluaa. IHANAA! <3 Illalla kävin vähän kävelemässä ja nauttimassa kauniista Grazista. Lisäksi tässä kuva Wienin liikennevaloista, ah miten romanttista.

IMG_8589.jpgIMG_8606.jpg

Perjantaina meillä oli ensimmäinen saksan tentti. Tuntien jälkeen suunnistimme ESN:n (eli paikallisen opiskelijajärjestön) järjestämään bouldering-tapahtumaan, jossa oli ihan virallinen opettaja. Saatiin siis vähän vinkkejä, miten ensi kerralla hommat sujuu vielä helpommin. Illalla olikin aika sitten suunnata kaupungille ja muotinäytökseen. Eli täällä Itävallassa on tosiaan tapana pukea semmosia samanlaisia mekkoja kuin Saksassa. Niiden nimi täällä on Dirndl. Hintaa niillä on jotain 150-800 euron välillä, joten enpä aio semmoista itselleni hankkia, kun ei sitä oikein missään voisi sitten käyttää. Mutta paikalliset ovat tämän viikonlopun aikana niitä käyttäneet ja tosiaan niitä varten oli järjestetty muotinäytös. Kivan näköisiä mekkoja kyllä olivat ja täytyy joku päivä mennä ihan mielenkiinnosta vain sellaista kokeilemaan. :)

Perjantaina täällä oli aivan mielettömän ihana kesäinen ilma, lähemmäs 26 astetta, joten mekossa ja t-paidassa tarkeni vielä illalla. Täällä myös järjestettiin perjantaina semmoinen kulkue pakolaisten "hyväksi" eli refugees welcome. Tänne Itävaltaan niitä saapuu hiukkasen enemmän kuin Suomeen, koska ollaan täällä lähempänä. Esimerkiksi Unkarista on nyt peruttu paljon junia tänne, koska täällä ei pystytä ottamaan vastaan niin paljon kuin tänne yrittää. Ja koska Unkari on sulkenut rajansa Kroatiaan, niin ilmeisesti nyt myös Slovenian kautta yrittää tänne aika paljon pakolaisia, niin saapi nähdä tuleeko sinnekin päin kohta jotain rajoituksia (ollaan tässä suunnitelemassa juuri ensi viikolla Slovenian matkaa, niin katsotaan miten käy). Perjantaina jatkettiin iltaa Office Pubissa, mutta mentiin ajoissa nukkumaan, koska lauantaina oli patikointia tiedossa.

IMG_8644.jpgIMG_8629.jpgIMG_8652.jpg

7:08 lauantaiaamuna lähti juna kohti Bärenschützklammia, jonne on Grazista puolen tunnin junamatka. Siellä sitten patikoitiin yhteensä 6 tuntia. Eli kavuttiin 2 900 porrasta semmoisia vanhoja puusiltoja pitkin - ja välillä ihan normaalia maastoa. Huipulla oli makeat maisemat vuorille ja tietysti ravintola, josta sai nauttia herkkuja. Patikoinnin jälkeen jalat olivat aika hyytelöä ja olikin päästävä kotiin vähäksi aikaa lepäämään ennen kuin pystyi lähtemään Ayandan kanssa syömään ja muutamalle oluelle. Ayandan piti tulla mukaan patikoimaan, mutta ei perjantain jäljiltä herännyt aamulla (ja oikeasti hänellä oli myös elämänsä pahin krapula, joten hyvä ettei herännyt).

IMG_8681.jpgIMG_8678.jpgIMG_8686.jpg

Tänään oli sitten Aufsteirern Festareiden pääpäivä eli vähän niinkuin markkinat. Musiikkia, tanssia, ruokaa, juomaa ja tavarakojuja keskusta täynnä. Pääsimme nauttimaan punaisesta Sturmista, joka maistui lähinnä verigreippimehulta. Eli todella hyvää! Katselimme paikallisten tanssimista ja söimme paikallista ruokaa eli käsespätzleä. Maistui lähinnä makaroonilta ja juustolta sipulin kera. :) Kaikilla paikallisilla oli mekkonsa ja nahkahousunsa päällä - ja ilma oli lämmin, joten mukavan leppoisa sunnuntai siis ollut.

IMG_8694.jpgIMG_8697.jpgIMG_8705.jpg