Perjantaina saksan tuntien jälkeen alkoi matkamme bussilla kohti Wieniä. Matka-aika oli noin 2,5 tuntia ja menopaluulippu maksoi meille yhteensä 20 euroa. Joten matkustus oli ainakin helppoa ja halpaa. Saksan tunnilla eräs kanssaopiskelijani (joka kylläkin on vierailevana opettajana täällä Grazissa) sanoi minusta hohtavan tulevan johtajan ainekset. Heh.

Wienissä alkoi sitten 2,5 vuorokauden kestävä intensiivimatkailu. Perjantai sujahti ensin kävellessä kämpille, turisti-infossa käydessä, syödessä ja kaupungin ympäri kävellessä illan pimeydessä. Vitsit miten kaunis kaupunki tuo Wien on, hienoja rakennuksia toinen toisensa perään. Ja iltaisin kaikki valaistuja, joten aivan mielettömän kaunista - ja romanttista.

IMG_8480.jpgIMG_8490.jpgIMG_8510.jpg

Lauantaina suuntasimme ensin keskustaan aamupalalle ja sieltä Schönnbrunnin palatsille. Pörrätessämme Stephansdomin kirkon edessä eräs taitava lippujen myyjä sai meidät myös ostamaan liput illan Mozart konserttiin. Hän oli itse asiassa koko orkesterin joku päämanageri ja ainakin osasi myydä lippuja taitavasti. Me saatiin yksi lippu ilmaiseksi, koska hyvin vinkkien avulla arvattiin Straussin kuuluisin teos (An der schönen blauen Donau) ja loput opiskelijahintaan (30 e), sekä lisäksi jokaiselle lasi shamppajaa illan konsertissa. Eli lasilliselle ja lipulle tuli yhteensä hintaa 22,5 e per naama. Todella edullista meidän mielestä ja luultiinkin iltaan asti, että meitä on varmasti huijattu, kun kaikki kuulosti niin hyvältä ja halvalta. Schönnbrunilla kierreltiin palatsin puutarhassa ja lopulta opastettu kierros palatsin sisällä ja sitten takaisin keskustaan. Ruokaa ja sen jälkeen kuuluisaan Hotel Sacheriin perinteisille sacherkakuille. Oli hyvää. <3

IMG_8514.jpgIMG_8519.jpgIMG_8539.jpgIMG_8533.jpgIMG_8540.jpg

Sitten olikin aika suunnata kämpän kautta illam konserttiin. Paikka oli olemassa ja löytyi helpolla, liput kävivät ovella ja väliajalla saatiin kuohuvaa, joten kaikki oli juuri niinkuin pitikin. Konsertti oli hyvä ja orkesteri soitti jopa kaksi biisiä encorena. Akustiikka salissa oli mahtava, ja konsertissa oli muutamien kappaleiden aikana balettia ja muutamassa oopperaa. Sitten vielä keskustaan viineille, kunnes meidät häädettiin terassilta pois.

Sunnuntaiaamuna suuntasimme viinitiloille Wienin edustalla. Heti klo 12 lyödessä löysimme pienen ihanan majatalon, jonka edustalla tarjoiltiin heidän omia viinejään ja otimme tietysti Sturmia. Se on jotain esiviiniä, eikä maistu kyllä yhtään viiniltä vaan oikeasti mehulta. Sitä ei voi juoda kuin lasillisen, kun muuten menee vatsa ihan sekaisin (on sen verran käynyttä kamaa). Mutta hyvää! Sen jälkeen vielä yhdelle näköalakukkulalle ja kämpänluovutuksen jälkeen ympäri keskustaa vielä pyörimään. Nähtiin joku liikkuva jumalanpalvelus ja muuta jännittävää. :)

IMG_8560.jpgIMG_8574.jpgIMG_8561.jpgIMG_8585.jpg

Puol 11 lähti bussi takaisin Graziin, joten oltiin perillä yhden maissa yöllä. Siitä sitten nukkumaan ja aamulla "virkeänä" saksan tunnille. Siitä on sitten lähtenyt uusi viikko käyntiin - taas uusien haasteiden kanssa. Tiistaina aukesi liikuntakurssien ilmottautuminen, mutta viikonloppuna huomattiin, että ei oltu saatu jotain pinkoodia, joka olis tarvittu, että niille voi ilmottautua. Kaikki info siitä oli ollut vain saksaksi - nää ei halua meitä ulkkiksia niille liikkakursseille. Ollaan niitä yritetty selvittää nyt ma-ke, mutta vielä ainakaan mun osalta mikään ei ole edennyt minnekään. Lisäksi eilen sain kuulla, että lähes kaikki kurssit, jotka olin valinnu ni ei ollukaa sellasia, jota voin valita, niin kurssivalinnatkin meni eilen sit uusiksi. Nyt toivon mukaan olen kaikilla niillä kursseilla, jotka eilen valitsin. Ainakin vaikuttaa siltä, koska kaikista niistä tuli viesti, että mulla on kiinteä paikka niillä ja vahvistus - vaikka tosiaan eilen sanottiin, että kaikki vahvistukset tulee sitten vasta ensi viikolla. No tiedä häntä.

Eilen käytiin myös boulderoimassa ja kohta mennään tekemään ruokaa Eelkjelle ja sen jälkeen mahdollisesti Office Pubiin taas regular tablelle. Nyt kyllä vähän väsyttää, mutta ehkä se meno tästä paranee. Ensi viikonloppuna on jotkut kansallismarkkinat täällä, kaikki pukeutuu niiden ihaniin "kansallispukuihin" - samannäköiset kuin mitä saksalaisilla on october festeillä. Eli siinä menee ainakin osa viikonlopusta ja sitten olleen luultavasti menossa vaeltaa, kuhan ei ala satamaan. Eli kiireinen viikonloppu vaikka ollaankin täällä kotosalla!

IMG_8546.jpg