Taas on viikko hujahtanut ja nyt on sitten 5 kurssia käynnistynyt. Ensimmäiset kaksi olikin sellaista hc-settiä, että hetken ajan jo mietin, että mitenköhän pärjään tän syksyn kanssa, mutta onneksi kaksi seuraavaa olivatkin jo inhimillisempiä ja saksa nyt on aika sellanen varma kurssi, jota ei voi feilata. Eli kaipa täältä ainakin tarvittavat nopat saa kasaan ja jos ei muuta niin paljon uutta tulee opittua - onko se sitten hyödyllistä tulevaisuudessa, sitä en osaa vielä sanoa. Mutta näillä mennään nyt marraskuun puoleen väliin, jolloin kaksi näistä kursseista päättyy (ne pahimmat) ja tilalle tulee sitten kaksi muuta. Muut jatkuu koko ajan sinne tammikuun lopulle. Mulla on myös kaksi tenttiä jo tällä viikolla, ensimmäinen huomenna ja mulla ei oo ihan kauheesti hajua, mitä siinä tentissä kysytään. Mutta onneksi huomenna yhden Emilyn kanssa vähän opiskellaan yhdessä ennen tenttiä, ni josko se aihe siitä sitten vähän aukenis.

Viime viikolla ehti sattua ja tapahtua taas kaikkea vaikka mitään isompaa reissua ei ollutkaan suunnitelmissa. Tiistain ainut alkuperäinen suunnitelma oli kirjastokierros, mutta sieltä kotiuduttuani lähdinkin kämppiksen ja muiden tässä talossa asuvien kanssa mini-October festeille tohon naapuriin. Eli orkka soitti musiikkia ja jengi joi olutta ja tanssi. Aika mukavaa, mutta sitten alkoi sataa ja se vähän latisti tunnelmaa. Mutta koska tapahtuma oli sellasessa opiskelija-asuntolassa niin kuinkas muutenkaan kuin, että alakerrassa oli baari ja disko. Me kuitenkin Ayandan kanssa siinä vaiheessa siirryttiin viereiseen pubiin, jossa oli ilmainen jazz-konsertti. Ja hyvä konsertti olikin - ja hyvää viiniä sekä olutta tarjoilivat, koska keskiviikkoaamuna vähän hapotti.

IMG_9224.jpgIMG_9225.jpg

Keskiviikkona tosiaan koulua sitten jo vähän enemmän ja torstaina sitten sitäkin enemmän. Torstaina oli myös syyslukukauden avajaisbileet eli teemana Glow in the dark. Aloteltiin Ayandan majapaikassa, jossa meitä oli noin kymmenisen ja sieltä sitten itse baariin. Aika täynnä tuo yökerho olikin, mutta hyvää musaa soittivat, joten tanssilattia oli meidän paikka sen illan. Teeman mukaan ei ollut ihan hirveästi jengi pukeutunu, mutta mulla oli se mun oranssi sellanen aika "peruskesätoppi", joka osoittautu uv-valossa olevan tuota noin "lievästi läpinäkyvä" ja hohkas aika hyvin. Että aika paljon sain huomiota sillä. En ollut osannut odottaa, että se paita on niin hohtava. :)

ESN_5509.jpg

Suuntasin kuitenkin jo "hyvissä ajoin" eli kahden maissa kotiin nukkumaan, koska olin päättänyt lähteä perjantaina vähän vaeltamaan/patikoimaan. Oli nimittäin viikon ainut päivä kun ei pitänyt sataa - ja ei kyllä satanutkaan. Herätys soi siis 5:30 ja sitten juna-asemalle. Junalla ensin puolituntia ja siellä vaihto sellaiseen ihanaan minibussiin, joka sitten vei mut keskelle ei mitään, sellaiseen suloiseen ja idylliseen pieneen kylään. Sieltä piti lähteä semmonen 22 kilsan vaellusreitti, mutta mä jotenkin onnistuin sekoilla ja lähteä "väärään" suuntaan. No kävelin varmasti reippaasti yli 20 kilsaa ja näin aika paljon kaikenlaisia eläimiä. Etenkin kotieläimiä, koska siellä kaikilla oli lehmiä, lampaita ja kanoja. Metsässäkin sitten talsin ja paikalliset puunkaatajat vähän ihmetteli, kun tupsahtelin ties mistä. Ilma oli kuitenkin hyvä ja puolen päivän jälkeen jopa aurinko alkoi paistaa, joten reissu oli todella mukava. Lisäksi itse kylän lähellä oli semmoinen luontopolku, missä sitten pystyin vähän harjoittelemaan puita ja eläinlajeja saksasi. Kylässä oli myös pieni linna ja kirkko 1643 vuodelta, joten siellä riitti katseltavaa. Kävelyn jälkeen olin vain kovin väsynyt ja päädyin johonkin paikalliseen syömään pitsaa ja juomaan vähän sturmia. Eiköhän se raitis ulkoilma, ruoka ja juoma kombo saanut meikäläisen hyvinkin väsyneeksi. Siinä taistellessani nukahtamista vastaan huomasin, että baaritiskillä kuoma veteli sikeitä ja kuorsasi. En kuitenkaan viittinyt liittyä seuraan ja pian suuntasinkin kotiin.

IMG_9259.jpg

IMG_9260.jpg

Lauantaiaamuna taas lähdimme kohti Dachsteinia ja Hallstattia. Eli jälkimmäinen on varmaankin "kuuluisin" pikkukylä koko Itävallassa. Kaikki ihanat postikorttimaisemat on sieltä ja sinne tehdään todella paljon turistimatkoja. Dachstein taas on vuori, jolla voi talvisin lasketella ja sieltä löytyy sellasia jääluolia ja joku suolakaivos. No me käytiin kahdessa luolassa ja sen jälkeen siellä Hallstattissa. Molemmat oli kyllä kivoja - luolat oli Slovenian jälkeen vähän pettymys. Itse kylä oli tosiaan yhtä söpö kuin kuvissa.

IMG_9271.jpgIMG_9277.jpgIMG_9268.jpg12092489_512032072299760_1003044681_n.jpIMG_9286.jpgIMG_9295.jpgIMG_9289.jpg

Sunnuntaiaamuna lähdin junalla kohti Salzburgia. Mulla kun tota koulua on vähän tyhmästi keskiviikkosin ja torstaisin ni pitää keksiä muita viihdykkeitä. Siispä tällä kertaa yksin matkaan. Salzburgissa juna-asemalla odottikin kymmeniä ja kymmeniä poliiseja, joka tietysti vähän ihmetytti, mutta ilmeisesti tän pakolaiskriisin takia ne pörrää siellä. Siitä sitten lähdin intensiivitutustumiselleni. Eli aloitin linnasta, ja sieltä katabombien ja jokiristeilyn kautta Mozartin syntymämuseoon. Sitten syömään ja hotellille chekkaamaan sisään. Sen jälkeen päiväunet ja vähän takaisin kaupungille. Maanantaina Mozartin elämänmuseossa ja DomQuartier, jonka jälkeen vapaata vellomista ja ruokailua ja sitten takasin kohti Grazia. Ostinpa juna-aseman Starbucksista kahvin (kurpitsansiemen laten!!! niin hyvää <3) ja mukissa luki Hong. Onhan se meikäläisen nimi aika hankala. (myyjä oli mies ja väitti, että ajattelia honeytä, jepjep).

IMG_9301.jpgIMG_9316.jpg

Eilen illalla oli sitten baletti ja meninkin sinne kävellen, koska mun pyörän valot ei toimi. Sainkin tanssikaverilta kuulla siellä, että sen kaveri oli saanut 400 EURON sakot, koska oli ajanu ilman valoja. Voi luoja! Täytyy siis korjata ne äkkiä tai ostaa jotkut lisälamput. Näil on kyl tääl ihan ihme sääntöjä ton pyöräilyn kanssa...

Tänään oon käynyt boulderoimassa Andin kanssa - ja nyt mulla on sitten kädet ja jalat ihan muussina. Viime viikon baletista toipumiseen meni tosiaan 5 päivää. Katotaa kuinka kauan nyt menee. :)